W jaki sposób elegancko podać obiad?

Każdy z nas posiada inne wspomnienie smaku niedzielnych obiadków. Następnie przez całe życie albo próbujemy ten smak odtworzyć, bądź znaleźć swój.
Podstawą nakrycia stołu jest obrusik. Musi być perfekcyjnie wyprasowany i zwisać z każdej strony około 20 centymetrów.

ciastka z kokosem

Autor: Jenna Freese
Źródło: http://www.flickr.com
Kolor obrusu jest dowolny choć musimy pamiętać, że jeżeli komplet naczyń stołowych posiadamy we wzory to obrus winien być prosty. Natomiast jeżeli serwis jest jednorodnego koloru to obrusik można nabyć we wzór. Nie przesadzajmy w zabarwieniach a także deseniach. Nie wybierajmy odcieni oraz wzorków krzykliwych. Zachowajmy we wszystkim powściągliwość. Konieczną rzeczą na stoliku są naczynia ceramiczne z podgrzewaczem jak też serwetki, jakie stanowią zarówno fragment dekoracyjny jak także higieniczny. Na stół możesz postawić kwiecia. Jest to element ozdobny, jednak pamiętajmy, ażeby znajdowały się w małym wazonie, w taki sposób aby nie zasłaniały biesiadników. Ażeby spotkanie nabrało poblasku warto postawić świece.
Jak już kapitalnie nakryliśmy stół, to pora ustawić talerze, szkła, sztućce wazy do zupy z podgrzewaczem itd. Oto kilka prawideł jak to uczynić: Sztućce powinny być złożone podług kolejności zastosowania, zaczynając od tych najdalej od talerzy, talerzyki głębokie stawiamy na talerzach płaskich. Nóż leży blisko talerza po prawej stronie, widelec po lewej stronie ząbkami ku górze.

Ten wpis jest doprawdy zajmujący? Sądzimy więc, że spodoba Ci się także moja strona www, gdzie jest masę rzetelnych wiadomości.

Łyżka niecką do góry blisko noża, łyżeczki przed talerzem. Liczba serwowanych potraw nie jest obligatoryjna to od nas zależy jak dużo potraw zaserwujemy gościom.

Najodpowiedniej podać cztery albo pięć dań. A jeśli przyjęcie jest zwięzłe to wręcz 3.

Jeśli szukasz zbliżonych danych na omawiany wątek, to także rzuć okiem na (http://cafepanamera.com/ethiopia-yirgacheffe/) pokrewne materiały, które podnoszą tę kwestię.

garnki do gotowania na parze przydadzą ci się gdy chcesz by gotowane jarzyny zachowały żywe kolory.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*