Silikonowe formy do pieczenia i szpryce do dekoracji jako towary konieczne każdej gospodyni w czasie wypiekania ciastek i tortów.

Silikonowe formy do pieczenia to wybór nowoczesnego kucharza. Są leciutki i wygodne, w paręnastu różnorakich kształtach. Formy silikonowe mogą posłużyć nie tylko do wypiekania, ale również chłodzenia i mrożenia. Pieczenie ciast i ciasteczek to fach, jakiemu oddajemy się przede wszystkim przy różnorakich sytuacjach i świątecznych okazjach. Celebracja spotkań rodzinnych czy też w gronie przyjaciół przy dobrej kawie nie może odbyć się bez słodkich wypieków.

Tort weselny biało-czarny

Autor: www.pracowniatortow.com.pl
Źródło: www.pracowniatortow.com.pl
Te domowe i upieczone samemu nie mają sobie równych. Silikonowe formy do pieczenia (szczegóły) są wspaniała sugestią nawet dla opornych i niepewnych wyników swej pracy. Formy te gwarantują bowiem łatwe i wygodne wypiekanie zarówno początkującym, jak i profesjonalistom. Silikon, z jakiego zrobione są foremki to w 100% neutralny surowiec. Formy te są zupełnie odporne na działanie jedzenia, też kwasów zawartych w paru owocach. Formy nie mają także warstwy nieprzywierającej lub lakieru, które mógłby odpaść lub kuchnia z piekarnikiem elektrycznym zetrzeć się i przejść do jedzenia. Nie mogą też zardzewieć. Jest to taki sam rodzaj silikonu, z którego wykonywane są smoczki dla maluchów. Jest hipoalergiczny i nie sprzyja rozwojowi bakterii oraz grzybów. Są całkowicie neutralne dla żywności, nie mają zapachu, który mogłyby przekazać wypiekanych w nich ciastom. Nie mają też zupełnie żadnego wpływu na ich smak.

Foremki silikonowe są właściwie długowieczne i przy odpowiednim stosowaniu będą doskonale sprawować się przez dziesiątki lat. Trzeba też zwrócić uwagę, żeby nie kroić ciasta przed wyciągnięciem z formy. Formy silikonowe są niezwykle miękkie i z łatwością możemy je przeciąć. Ciasto trzeba przedtem zawsze wyciągnąć z formy, co jest łatwe, bo formy te mają właściwości nieprzywierające i ciasto (zobacz cupcakes warszawa) bez trudu się wysunie. Formy silikonowe zachowają przez całe swoje życie barwę. Nie wyblakną, nie żółkną, nie brązowieją. Formy silikonowe, w przeciwieństwie do metalowych, są nierdzewne i nietłukące. Nie możemy ich zniszczyć zgniataniem, bo zawsze po odkształceniu odzyskują swój pierwotny kształt.

Bardzo konieczną rzeczą podczas wypiekania tortów czy też ciast jest szpryce do dekoracji – sprawdź na stronie. Szpryca to maszynka do wyciskania kremu, masy i bitej śmietany. Ma kształt pistoletu czyli tuby z rączką.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*